המעבר להורות הינו אחת מתקופות המעבר המשמעותיות והמורכבות עבור בני הזוג. תקופה זו דורשת הסתגלות לשינוי הדרמטי שחל בחייהם עם הולדת הילד הראשון. יחד עם ההתרגשות הרבה ישנה אחריות רבה הנלווית לטיפול בתינוק מיד עם הלידה ותהליכים נפשיים המתרחשים אצל שני בני הזוג ומציפים תכנים מודעים ולא מודעים הקשורים להיסטוריה ולמשפחת המוצא של כל אחד מהם. כל אלו הופכים את התקופה למטלטלת . כאשר נולדים ילדים נוספים, הולכות ומצטברות מטלות ותפקידים נוספים.
הורים מתמודדים בתקופה זו עם מטלות רבות בו זמנית. זוהי תקופה בה הזוג כורע תחת נטל משימות רבות ונמצא בתהליך של ביסוס הזוגיות, ביסוס ההורות, ביסוס הקריירה והפן הכלכלי, הביסוס המשפחתי והביסוס החברתי והקהילתי.
בשלב זה זוגות רבים מוצאים את עצמם מותשים מריבוי המשימות והתפקידים. ההורות נמצאת בקדמת הבמה וההשקעה בזוגיות נדחקת הצידה. במקרה הטוב נמצאת הזוגיות במקום השני או השלישי אך לא פעם תופסים את מקומות אלו המטלות בבית והקריירה.
בשל השחיקה האדירה, צונחת שביעות הרצון מהנישואין בשלב זה ומגיעה לשפל. בשל כך זוגות רבים נמצאים בתקופה זו בסכנה להתגרש.
סימנים למשבר יכולים להיות כאשר יש: מאבקים זוגיים, דיכאון אחרי לידה, חרדות שעולות בנוגע לטיפול בתינוק, תלות רבה במשפחת המוצא, התמקדות יתר בעבודה וצמצום חברתי. התעלמות מסימנים אלו מובילה להתרחקות ולבסוף עלולה להוביל באופן בלתי נמנע לגירושין . במצבים של משבר מומלץ לפנות לסיוע מקצועי