סכסוכים משפחתיים פורצים ביום אחד. אך כאשר בוחנים לעומק את היחסים המשפחתיים מגלים שישנו מארג שלם של מצבים, אירועים, רגשות, תחושות ומחשבות שקדמו לפריצת הסכסוך. אותו מארג שנותר סמוי, מתחת לפני השטח, אינו מדובר בצורה ישירה וגורם לכל אחד מבני המשפחה לבנות לעצמו סיפור שמסביר את אופי הקשר המשפחתי שנוצר ואת אופיין של מערכות היחסים במשפחה.
כאשר התקשורת בין בני המשפחה אינה גלויה, אלא מבוססת על רסיסי מידע, יכול להיווצר שוני עצום בסיפורים השונים שבני משפחה בונים לעצמם. מתחת לפני השטח יכולים לרחוש פגיעות עמוקות של דחייה, קינאה, חוויה של חוסר נראות ותחושה של עוול וחוסר צדק שנעשו במשפחה. כל התחושות הללו עשויות יום אחד לפרוץ ולעלות מעל פני השטח ולהפוך את הסכסוך מסמוי לגלוי .
מה הופך סכסוך סמוי לסכסוך גלוי ?
לעתים בני משפחה אינם מסוגלים עוד להעמיד פנים ולהסתיר את רגשותיהם.
ההתבגרות מביאה אתה התרופפות בצורך ובדחף להעמיד פנים ולהסתיר את הרגשות והמחשבות האותנטיות, מה שגורם להן להתחיל לזלוג ליחסים.
לעתים ילדים מרגישים מחויבות כלפיי ההורים, שמירה לאורך שנים על הסטטוס קוו, בכדי לא לגרום לטלטלות במשפחה ולשמור לכאורה על הלכידות המשפחתית. מאמץ זה עשוי להיפרם כאשר ההורים נפטרים. כיוון שאז הסכנה שההורים יפגעו איננה.
קשרים משפחתיים טובים יכולים להוות מקור תמיכה ולהעניק תחושה של שייכות, בטחון ושלווה עד יום מותנו. בעוד שקשרים שמלווים בסכסוכים עשויים להדיר שינה מעיננו ולפגוע באיכות חיינו ואף בבריאותנו הפיזית.
חיי משפחה רצופים באתגרים הדורשים תשומת לב והתייחסות. פגיעה באיכות הקשר המשפחתי משפיעה על הבריאות הנפשית והפיזית שלנו ושל יקירנו. על כן מומלץ לטפח ולטפל את מערכות היחסים במשפחה ולטפל בקשיים ובקונפליקטים שמתעוררים.