שינוי במצב הבריאותי משפיע על הזוגיות

שינוי במצב הבריאותי של אחד מבני הזוג, בעקבות מחלה או תאונה, עלול ליצור תלות של אחד מבני הזוג בשני, כאשר המצב נמשך לאורך זמן הוא עלול להוביל לשחיקה בזוגיות ולמחשבות על גירושין.
rsz_מאבק_גישור_טיפול_זוגי

החיים מזמנים בלי סוף אתגרים. ישנם משברים המשפיעים על כל תחומי החיים. שינויי אצל אחד מבני הזוג עלול לטלטל את הזוגיות והמשפחה כולה. מקרים כמו משבר נפשי, מחלה, תאונה או התמודדות עם ילד נכה או מוגבל, מפרים את האיזון בזוגיות. במצבים אלו בני הזוג פחות פנויים להשקיע בזוגיות.

כאשר משך המשבר קצר ניתן לגייס משאבים, לשנס מותניים ולהתעלות מעל הקושי ולעבור את התקופה הקשה. אך משבר ממושך, כמו שיקום ארוך ממחלה או תאונה והתמודדות עם נכות קבועה דורשים הערכות מיוחדת, נדרשת תמיכה, ארך רוח וכוחות רבים. אדם שאיבד חלק מיכולותיו ונתמך באחרים מרגיש לו פעם באבל על אבדן היכולות וכישורים שלו, מצב זה עלול לפגוע במצב הרוח ולהשפיע על ההתנהגות והיחסים עם אנשים בסביבתו. 

שני בני הזוג מגיעים למערכת הזוגית עם משאבים רגשיים מסוימים. בתחילת המשבר נדרש מבן הזוג "הבריא", להכיל ולגייס כוחות להתמודדות עם המשבר.  כאשר המשבר נמשך תקופה ממושכת, המצב עלול להוביל לשחיקה, עייפות ואבדן כוחות.

ישנה כמיהה שבן הזוג יתמוך ויטפל בנו בזמן המשבר ללא הגבלת זמן, אך לעתים יכולותיו של בן הזוג מוגבלות. ישנם א.נשים שבתקופות טובות יכולים להכיל ולטפל, אך כשהמשבר ממושך כוחותיהם אוזלים. יש חוסר איזון והם מרגישים שהם רק בצד הנותן. כאשר אין תמיכה הדדית ואין מענה לצרכיהם, הם חווים שחיקה וחסך שיכולים להוביל אותם לריחוק. 

שחיקה, חסכים ואכזבה מעוררים כעסים ועלולים להוביל לפגיעות הדדיות של בני הזוג אחד בשני ובילדים.  ובסופו של דבר משבר ממושך עלול להוביל למחשבות על גירושין.

חשוב לדבר על מה שקורה. לחשוב על מציאת מקורות תמיכה. לבחון את היכולות והציפיות ההדדיות מהזוגיות ואחד מהשני ולתת מקום לרגשות של כל אחד מהם.

להצטרפות לקבוצת הווטאפ השקטה שלי https://chat.whatsapp.com/KB22wFF7DLB8Kg1dfnmPaG